Krisekommunikation

Hvordan forbereder man sig på det værste? Og hvordan håndterer man det, når det værste rent faktisk sker, så ens omdømme kommer uskadt og måske tilmed styrket ud af krisen? Overblik og systematisk forberedelse er nøgleord.

Det handler i første instans om at skabe overblik og bevare roen. Og til det formål er det godt at have en erfaren, ekstern person med på holdet. En person, der ikke tænker på bonus og karriere, ikke er viklet ind i intern politik og – vigtigst af alt – kan se sagen med eksterne øjne og er hurtig til at sætte sig ind i materien.

Jeg hjælper med pressestrategi, det første holding statement, kernebudskaber, Q/A, kortlægning af interessenter og scenarier samt træning af talspersoner.

Jeg har håndteret utallige kriser, fra nedjusteringer over olieudslip i naturområder, Greenpeace-demonstrationer og konkurrencesager til whistleblower-sager, madforgiftninger og beskyldninger om falsk reklame. Nogen vil endda sige, at jeg trives med kriser, hvilket jeg ikke helt vil afvise.

Jeg bevarer roen, så ingen går i panik, og jeg sikrer, at vi får belyst sagen fra alle vinkler. Mit fokus er at mindske skaden på omdømmet både på kort og lang sigt. Men omdømmet kan ikke reddes, hvis ikke den bagvedliggende forretning også tager ved lære og gør hvad der bliver sagt og lovet udadtil.